enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5669
EURO
43,6507
ALTIN
4.009,71
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
14°C
Samsun
14°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bangladeş’ten, hazır giyimde başlıca ihracat noktası ABD’ye tarifeleri ertele çağrısı

Bangladeş’ten, hazır giyimde başlıca ihracat noktası ABD’ye tarifeleri ertele çağrısı
REKLAM ALANI
07.04.2025
0
A+
A-

Ulusal basındaki habere göre, Bangladeş’te geçici hükümete “başdanışman” sıfatıyla başkanlık eden Muhammed Yunus, ABD Başkanı Donald Trump’a mektup yazdı.

Yunus, Bangladeş’in, Trump’ın “ticaret gündemine tam destek için gerekli tüm adımları atacağına” yönelik güven vermek amacıyla mektup yazdığını bildirdi.

Mektubunda, ABD’nin Bangladeş’e yönelik uygulayacağını açıkladığı yüzde 37’lik karşılıklı tarifelerin üç ay ertelenmesi çağrısı yapan Yunus, ülkesine yönelik tarifelerin “yeniden düşünülmesini” istedi.

Yunus, “Belirli test gereksinimlerini ortadan kaldırıyoruz. Paketleme, etiketleme ve sertifikasyon gereksinimlerini rasyonalize ediyoruz. Gümrük prosedürlerini ve standartlarını basitleştirmek gibi ticareti kolaylaştırma önlemleri alıyoruz” ifadesini kullandı.

Bangladeş, küresel bazda Çin’den sonra ikinci büyük hazır giyim ihracatçısı konumunda. ABD 2024’te 8,4 milyar dolarlık ihracatla Bangladeş’in en büyük ihracat noktası ve bunun 7,34 milyar doları hazır giyimden ürünlerinden oluşuyor.

ABD’nin uyguladığı “karşılıklı tarifeler”

Trump, 2 Nisan’da ABD’ye ithal edilen tüm ürünlere ek gümrük vergileri getiren kararnameyi imzalamıştı. Beyaz Saray, söz konusu tarifelerin 9 Nisan’da uygulamaya geçeceğini açıklamıştı.

Kararname kapsamında ABD’nin birçok ticaret partnerine uyguladığı tarife oranları, yüzde 10 ila yüzde 50 arasında değişiyor.

Pek çok ülke ve AB, Trump’ın tarifelerine tepki göstermiş, bu oranların ABD ile müzakere edileceğini bildirmişti.

Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, 50’yi aşkın ülkenin Trump’ın uygulayacağı tarifeleri müzakere etmek üzere Beyaz Saray ile temasa geçtiğini belirtmişti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.