GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,4346
EURO
47,5581
ALTIN
4.460,31
BIST
10.616,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
30°C
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Açık
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Açık
30°C

Bilgi Ahlakı

Bilgi Ahlakı
REKLAM ALANI
23.07.2025 00:00
A+
A-

Bilgi Ahlakı

İnsanoğlu hayatını sürdürebilmek, kendini ve Rabbini bilmek, tanımak için bilgi edinme yolları aramıştır. İnsan; varlığa isim verirken, onun vasıflarını anlatırken, bir değeri hem soysal çevresine hem de gelecek nesillere aktarırken kavramların gücünden yararlanmıştır. İslam dini de sahip olduğu değerler manzumesini kavramlar üzerinden mümin gönüllere nakşetmiş, zamanla bağlamından koparılarak manipüle edilen kavramların hakkını verip doğrusunu anlatmak konusunda da hassas davranmıştır. Bu tutum bilgi ahlakının, bilgiye emanet bilinciyle yaklaşmanın doğal sonucudur. Bilginin hızlı ve kolay yoldan elde edildiği, kavramların ve onlara yüklenen değerlerin kolayca örselendiği bir çağda, bilgi edinme yollarımızı gözden geçirmek ve doğru bilginin izini sürmek hem bireysel hem de toplumsal sapmaları önleyecek ilk adımdır. Zira bir Müslüman yalan söylemekten sakındığı gibi, yalan bir haberin –sehven de olsa– taşıyıcısı olmaktan sakınmalı, mümin vasfına uygun olarak çevresine güven vermelidir.


II. Meşrutiyet’in İlanı (1908)
Erzurum Kongresi toplandı. (1919)
Hatay, Türkiye topraklarına katıldı. (1939)


REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.