GazzeHamasDoğu TürkistanZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,8412
EURO
44,2006
ALTIN
4.169,52
BIST
9.398,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Açık
25°C

Bulgaristanda, Türk Mutfağı Haftası kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı

Bulgaristanda, Türk Mutfağı Haftası kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı
REKLAM ALANI
22.05.2025 01:52
A+
A-

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “Bu akşam sunulan yemekler, nesiller boyunca aktarılan, Anadolu’nun zengin çeşitliliği ve burada ev sahipliği yapmış birçok medeniyet tarafından şekillendirilen yüzyıllık geleneği yansıtıyor.” dedi.

Yemeğin kültürel diplomasinin en güçlü araçlarından biri olduğunu vurgulayan Uyanık, “Yemekler kapıları açar, sohbetleri başlatır ve tatlar ile hikayeler aracılığıyla birbirimizi anlamamıza yardımcı olur. Asma yaprağı sarmasından enginara, patlıcan dolmasından kuzu etine ve geleneksel tatlılara uzanan bu menü, Türkiye’nin dört bir yanından lezzetleri bir araya getiriyor.” ifadesini kullandı.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ve Dünya İslami Şefler Birliği Genel Başkanı Şef Öner Çulfaz liderliğindeki Türk aşçı ekibi, ülkenin tüm yörelerine özgü yemek çeşitlerinden oluşan bir sunum hazırladı.

Türkiye’nin 7 bölgesinden coğrafi işaretli ve yerel ürünlerle hazırlanan özel menü sunduklarını belirten Çulfaz, “Bu menü ile ülkemizin değerli ürünlerini Bulgaristan halkına ve üst düzey davetlilere tattırmak istedik. Bulgaristan’a ikinci gelişimizde de kültürlerimizi buluşturuyoruz.” dedi.

“Türk Mutfağı Haftası” programları kapsamında bugüne kadar 8 ülkede sunum gerçekleştirdiklerini belirten Çulfaz, şöyle devam etti:

“Şu an Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bulgaristan’da 250 kişiye Türk yemekleri sunacağız. Çok heyecanlı ve mutluyuz. Gerçekten burada olmak ve kendi ülkemin, komşu ülkeme yemeklerimi tattırmak bana büyük bir mutluluk veriyor. Coğrafya bir kaderdir, kader bir kültürdür, kültür ise bir yemektir.”

Etkinliğe, Bulgaristan Parlamento Başkanı Nataliya Kiselova, ülkenin eski Kralı Simeon Sakskoburgotski, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mariya Angelieva, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci’nin yanı sıra politikacılar, sanatçılar ve protokol üyeleri katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.