enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7744
EURO
43,0691
ALTIN
4.000,84
BIST
9.667,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
15°C
Samsun
15°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Perşembe Çok Bulutlu
22°C

Ebedî Hayat Yurdu: Ahiret

Ebedî Hayat Yurdu: Ahiret
REKLAM ALANI
A+
A-

Ebedî Hayat Yurdu: Ahiret

İman esaslarından birisi olan ahirete iman konusuna Kur’an’da detaylı olarak yer verilmiş ve diğer iman esasları içerisindeki önemi vurgulanmıştır. Mümin olmanın temel şartlarından birisi olan ahirete iman, Kur’an’da Rahman’ın takva sahibi kullarıyla ilgili olarak özellikle zikredilmiştir: “Onlar gayba inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine verdiğimiz mallardan Allah yolunda harcarlar. Yine onlar, sana indirilene ve senden önce indirilene iman ederler; ahiret gününe de kesinlikle inanırlar.” (Bakara, 2/3-4) Ahirete iman ile Allah’a iman arasında son derece kuvvetli bir bağ bulunmaktadır. Çünkü ahiretle ilgili ilk bilgi kaynağımız Yüce Allah’ın bizzat kendisidir. Ahireti inkâr etmek, insanı ve bütün mahlukatı yoktan var eden Yüce Allah’ı da inkâr etmek anlamına gelmektedir. Ahirete iman eden mümin, ölümden sonraki hayat için tek yoldaşının dünyada yaptığı güzel davranışlar olduğunun bilinciyle hayatını erdem ve ahlak sahibi olarak yaşamaya gayret eder.


Bir Hadis: Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Zavallı (ahmak) kişi ise nefsinin arzu ve isteklerine uyan (ve buna rağmen hâlâ) Allah’tan (iyilik) temenni edendir. (Tirmizî, Sıfatü’l-kıyâme, 25)


REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.