GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,0874
EURO
48,4029
ALTIN
5.365,85
BIST
10.914,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Çok Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C

Giresunlu fındık üreticileri kurutma için Şebinkarahisar’ı tercih ediyor

Giresunlu fındık üreticileri kurutma için Şebinkarahisar’ı tercih ediyor
REKLAM ALANI
12.09.2025 14:57
A+
A-

Eylül ayında hava sıcaklığının azaldığı sahil kesimine alternatif yerler arayan üreticiler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da il merkezine yaklaşık 110 kilometre uzaklıktaki Şebinkarahisar ilçesini tercih etti.

İlçedeki güneşli ve kuru havayı fırsat bilen üreticiler, geniş alanlara serdikleri ürünlerini kurutuyor.

Giresunlu Fındık Üreticileri Kurutma Için Şebinkarahisar'ı Tercih Ediyor (1)

Şehir merkezinden ilçeye gelen üretici Ali Aydın, Anadolu Ajansı muhabirine, sahil kesiminde nem yoğunluğunun fazla olduğunu belirtti.

Şebinkarahisar’da ise havanın daha kuru ve güneşli olduğunu aktaran Aydın, “Kısa sürede fındığı kurutup çuvallara koyduk. Giresun’un nemli havasında fındık zor kuruyor, burada ise 1,5-2 günde hazır oluyor. Bu nedenle Şebinkarahisar tercih ediliyor.” dedi.

Giresunlu Fındık Üreticileri Kurutma Için Şebinkarahisar'ı Tercih Ediyor (3)

Aydın, ürünün daha iyi ve kısa sürede kurumasından dolayı uzaklığın kendilerini zorlamadığını dile getirerek “Sahilde çok daha fazla gün kurutmak için beklemektense burada 2-3 günde kurutup götürmek daha avantajlı. Tabii bunun da bir maliyeti var ama özellikle kendi aracı olan için mantıklı bir tercih.” diye konuştu.

Güce ilçesinden gelen Ahmet Kahraman ise iklimin fındık kurutma işlemi için çok uygun olduğunu belirtti.

Nemin az olmasının kurutma sürecini kolaylaştırdığını ifade eden Kahraman, “Örneğin ben kendi köyümde ortalama 4 günde kuruturum ama burada 2 günde kuruttum ve şimdi alıp gideceğim. O yüzden burayı tercih ettik. Bundan memnunuz.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.