GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,1143
EURO
48,5662
ALTIN
5.378,36
BIST
10.970,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Günün her saati yemekle yaşayan şehir: Adana

Günün her saati yemekle yaşayan şehir: Adana
REKLAM ALANI
11.10.2025 14:29
A+
A-

Tescilli kebabından ciğere, mumbar ve şırdandan halka tatlısı ve şalgama kadar Adana, lezzet tutkunlarına günün her saati yemek yiyebilme imkanı sunuyor.

Günün ilk ışıklarıyla tarihi Kazancılar Çarşısı’ndaki “Ciğerciler Sokağı” olarak anılan caddede mangalların dumanları tütmeye başlıyor.

Kentin yanı sıra dışarıdan gelen misafirler, caddeye konulan masalarda kahvaltılarını ciğer kebapla yapıyor.

Günün her saati yemekle yaşayan şehir: Adana

Kahvaltıda ciğer yemek istemeyenlerin tercihi ise peynir ve soğanın yufkayla buluşturulmasıyla hazırlanan sıkma ya da kaşarla yapılan börek oluyor.

Erkek kuzu etinin zırhla çekilerek elde edildiği tescilli Adana kebabı da mangalların sönmediği kentte günün her saati şehrin dört bir yanındaki restoranlarda yenebiliyor.

Günün her saati yemekle yaşayan şehir: Adana

Şırdan ve mumbar tezgahları gece açılıyor

Gece geç saatlerde ise lezzet tutkunlarının adresi kentin çok sayıda noktasında bulunan mumbar ve şırdan tezgahları oluyor.

Kentin coğrafi işaret tescilli sokak lezzeti şırdan, kuzunun midesindeki dört bölümden biri olan şırdanın haşlanıp içerisine yağlı, salçalı ve baharatlı pirincin doldurulup dikilmesiyle hazırlanıyor.

Pirinç, bulgur, kıyma ve çeşitli baharatların karışımıyla hazırlanan iç malzemenin bağırsağa doldurulmasıyla hazırlanan mumbar da gece geç saatlerde tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor.

Adanalılar ve kente gelen misafirler bu lezzetlerin yanı sıra halka tatlısı gibi pek çok lezzeti günün hemen her saati tatma imkanı buluyor.

Günün her saati yemekle yaşayan şehir: Adana

“Adana kebabı günün her saati tüketiliyor”

İşletmeci Cihangir Korkmaz, Adanalıların yemek konusunda şanslı olduğunu söyledi.

Adana için kebabın vazgeçilmez olduğunu belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

“Sabah kahvaltıda ciğerle başlar, öğlen kebap yeriz. Öğleden sonra tatlı yer, akşamında şırdanla devam ederiz. Gün bizde 24 saat sürer. Kebap aşkı hiçbir zaman bitmez. Özellikle şehir dışından gelenlerde gece saatlerinde ‘Ben ne yiyeceğim?’ kaygısı asla olmasın. Adana kebabı öyle bir lezzet ki günün her saati tüketiliyor.”

Müşterilerden Yasemin Dağtekin de Adana’nın hemen her saati yemekle yaşayan bir şehir olduğunu belirtti.

Kentte sabah menülerinde ciğer, akşam şırdan ve mumbarın olduğunu anlatan Dağtekin, “Adana kebabı ise günün her saati var. Adana dışından gelen misafirlerimizi direkt kebap yemeye getiriyor, gece merak ettikleri için şırdana götürüyoruz ve çok beğeniyorlar.” dedi.

Günün her saati yemekle yaşayan şehir: Adana

“Bu lezzet sadece geceleri tüketiliyor”

Şırdancı Yiğit Hüseyin Sudun, işletmelerinde yoğunluğun gece yarısından sonra başladığını dile getirdi.

Tescilli lezzet şırdanın gece tüketilmesinin bir kültür haline geldiğini anlatan Sudun, “Bu lezzet sadece geceleri tüketiliyor. Gündüz pek tercih edilmiyor, akşam 21.00 ila 03.00 arası yoğunluk oluyor. Geceye alternatif olmuş bir lezzet. Adana’da 24 saat yemek yiyebileceğiniz her türden yer var.” diye konuştu.

Sercan Yıldız da İstanbul’da yaşadığını ve kente her geldiğinde mutlaka şırdancıya uğradığını dile getirdi.

İşletme sahibi Gül Kıstak da kentin önemli lezzetlerinden biri olan ciğer kebabının günün ilk ışıklarından gece yarısına kadar tercih edilen önemli lezzetlerden olduğunu belirtti.

Alican Malik, Londra’da yaşadığını Adana’ya her geldiğinde mutlaka ciğerden kebaba, şırdandan mumbara bütün lezzetleri tattığını söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.