GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,1704
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,96
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
29°C
Samsun
29°C
Açık
Cuma Çok Bulutlu
27°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C

Kosova’nın Tarihi

Kosova’nın Tarihi
REKLAM ALANI
12.07.2025 00:00
A+
A-

Kosova’nın Tarihi

Osmanlıların Balkanlarda kalıcı hâle gelmesiyle Kosova, İmparatorluk topraklarına bağlandı. Menemen dolaylarından getirtilen Türkler ve Anadolu’dan gelen Tatarlarla iskân edilmeye başlandı. Kosova’nın Türk tarihinde II. Kosova Savaşı’na sahne olması bakımından ayrıca önemi vardır. Osmanlı hâkimiyetinin ilk dönemlerinde bölgenin etnik ve dinî durumunda büyük bir değişme olmadı. 1480’lerde Prizren civarındaki köylerde Müslüman nüfus yoktu. Diğer yerlerde de durum buna benzemekteydi. XVI. yüzyılın ikinci yarısında Müslüman nüfusta artışlar başladı. Vulçıtrın, Prizren, Priştine gibi şehirler hızlı bir şekilde büyüdü ve kalabalık Müslüman nüfusa sahip merkezler hâline geldi. I. Dünya Savaşı’nın ardından Kosova’da da diğer Balkan vilayetleri gibi siyasi karışıklıklar çıktı. 1913 Londra Antlaşması ile Kosova vilayetinin Sırbistan’a terk edildiği sırada nüfusun çoğunluğunu Müslüman Türkler ve Bulgarlar ile Arnavutlar teşkil ediyordu.


Bir Hadis: “Kim malını savunurken öldürülürse, o şehittir.” (Nesâî, Muhârebe, 22)


REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.