Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonunda Diyetisyen Alsu Kipel’in katılımıyla “Çölyak’ı Tanı Sağlığını Koru” konulu Çölyak Hastalığı Farkındalık Semineri düzenlendi.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyetisyen Kipel, Çölyak hastalığı bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığı olduğunu söyledi.
Kipel, Glutenin besin hazırlamadaki görevlerini, glutensiz unlarla yapılan ürünleri, çölyak hastalığının belirtileri, tedavi yöntemleri, glütensiz diyetin nasıl olması gerektiği, çölyak hastalarının tüketmemesi ve tüketmesi gereken besinlerden bahsederek konuşmasını tamamladı.