DOLAR
38,7875
EURO
43,5866
ALTIN
3.971,69
BIST
9.701,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
30°C
Pazar Yağmurlu
17°C

Nikâh: Ağır Bir Sözleşme

Nikâh: Ağır Bir Sözleşme
REKLAM ALANI
A+
A-

Nikâh: Ağır Bir Sözleşme

Bireyin ruh ve beden sağlığını korumak sosyal, ahlaki ve hukuki tedbirlerin alınmasıyla mümkündür. Bu durum, hayatın her alanında olduğu gibi evlilikte de geçerlidir. İslam, şartları belirlenmiş bir nikâh ile evlenmeyi teşvik ederek bireysel ve toplumsal planda bir düzen sağlamayı hedefler. Buna göre İslam’ın öngördüğü nikâh, tarafların karşılıklı rızası ve gönül huzuru, şahitlerin tanıklığı, aile büyüklerinin onayı ile gerçekleşir. Nikâh, özü itibarıyla iki insanın meşru birlikteliğini topluma duyurarak her türlü suizannın önüne geçmeyi, dolayısıyla ailenin toplumsal bakımdan kabulünü hedefler. Ailede güven ve sevgiyi kalıcı hâle getirmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve suistimalleri engellemek ancak bu şekilde mümkündür. Kur’an-ı Kerim’de ağır bir sözleşme olarak nitelenen evlilikle; eşlerin sevgi ve muhabbetle kaynaşması, dünya nimetlerinin en güzel meyvesi olan çocukların huzur ve güven içinde yetiştirilip büyütülmesi, sağlıklı ve uyumlu bir toplum oluşturulması hedeflenmiştir.


Bir Hadis: “Ey insanlar! Selamı yaygınlaştırın, yemek yedirin ve insanlar uykudayken (gece) namaz kılın ki, esenlik içinde cennete giresiniz.” (Tirmizî, Sıfatü’l-kıyâme, 42)


REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.