Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında sürdürülen, “Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” ile imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.
Projeye dair son başarı haberi ise Giresun’dan geldi.
Giresun İl Müftülüğü koordinesinde yürütülen “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ile Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinden, Nisanur Sarmusak, Azranur Sekmen, Fatıma Erdoğan, Mürdiya Bayram ve Fatma Feyza Bakan Kur’an Kursu Öğreticisi Merve Aker rehberliğinde 15 ayda hafız oldu.
Aynı kursta eğitim gören Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın kızı Zehranur Kılıçbay da hafızlığını tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.
Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için özel bir salonda tören düzenlendi.
Törene katılan İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, bir neslin Kur’an’la kurduğu bağın, kalbiyle, zihniyle, hayatıyla Kur’an’a tutunduğuna şahit olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
– “Kur’an’ın hafızı olmak, kutlu emanetin taşıyıcısı olmaktır”
Hz. Peygamber’in Rabbinin yüce emanetine daima sahip çıkarak tüm inananlara örnekliklerin en güzelini sunduğunu ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, “Yüce Rabbimiz, bizlere ‘mümin’ ismini lütfetti. Bu isim, herhangi bir sıfat değil, ilahi bir tanımlama, ilahi bir şereftir. Bu şeref, beraberinde önemli bir sorumluluğu da getirir. Zira iman aynı zamanda bir emanettir. Bu emanetin taşıyıcısı olmak, Yüce Allah’a teslim olmakla birlikte, O’nun gönderdiği hakikate, Hz. Muhammed’in (sas) rehberliğine ve Kur’an’ın mesajına hayatımızın merkezinde yer vermek demektir.
Bu yüzden diyoruz ki, mümin olmak, emanete sahip çıkmaktır. Bu emanetin adı, imandır. Bu emanetin adı, İslam’dır. Bu emanetin adı, Kur’an’dır. Kur’an, bize sadece okunmak üzere gönderilmiş bir kitap değildir. O, aynı zamanda anlaşılmak, yaşanmak ve insanlığa rahmet olarak taşınmak üzere indirilmiş bir hidayet rehberidir.” dedi.
– “Hafız olmak, geleceğe güvenle yürümektir”
İl Müftüsü Kılıçbay, Kur’an’ı Kerim’i ezberlemenin; lafzıyla, anlamıyla, ruhuyla ve ahlaki dokusuyla yüreklere taşımak olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Unutulmamalıdır ki, Kur’an ve sünnetle yoğrulmuş bir hayat, sadece bireysel kurtuluşun değil, aynı zamanda toplumsal dirilişin de anahtarıdır. On dört asırdır ümmetin yolunu aydınlatan bu iki yüce kaynak, bugün de bizlere yeni bir medeniyet tasavvuru sunmaktadır. Bize düşen, bu emaneti yeniden anlamak, yaşamak ve yaşatmak için gayret göstermektir.
Hafız olmak, sadece ayetleri muhafaza etmek değil, o ayetlerin çağlar üstü çağrısını insanlığa yeniden ulaştırmaktır.
Bu vesileyle, bu kutlu emaneti taşıyan hafızlarımızı, onların kıymetli ailelerini ve fedakârca emek veren kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum. Yüce Rabbim, hafızalarımızı yaşayan Kur’an-ı Kerim eylesin, bilgilerini hikmetle, yolculuklarını istikametle tamamlamayı nasip etsin.”
Törende öğrenci velileri de duygu ve düşüncelerini paylaşarak yaşadıkları sevinci aktardı.
Hafız öğrencilerin kısa sureleri tilavet ettiği tören, kızı da hafızlığını tamamlayan Dereli İlçe Müftüsü Dursun Sekmen’in duası ile tamamlandı.
Tören sonunda öğrencilere ve Kur’an kursu öğreticilerine hediye takdim edildi, öğrencilere, ailelerine ve katılımcılara ikramda bulunuldu.
Törene İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Şube Müdürleri Mehmet Aktaş, Ali Osman Yılmaz, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.