enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
ALTIN
4.017,28
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
14°C
Samsun
14°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Samsun Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği’nden Sempozyum

Samsun Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği’nden Sempozyum
REKLAM ALANI
21.04.2025
0
A+
A-

2018 yılında Samsun’da kurulan Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği, 12-13 Nisan 2025 tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Cem Eren Kültür Merkezi’nde “II. Göbeklitepe’den Bugüne Türkiye’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Sempozyumu”nu düzenledi. Etkinlikte, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirası derinlemesine ele alındı.
Sempozyumdan Öne Çıkanlar
Sempozyumun açılışında konuşan Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kaan Akman, Samsun’da başlayan bu organizasyonun Ankara’da devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışta “Kültürel Miras Yönetimi” ve “Ankara’nın Mirası” başlıklı iki özel oturum yer aldı.
İlk oturuma Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Enis Yeter başkanlık etti. Oturumda ABB Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, AKK Başkanvekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Burcu Özdemir sunum yaptı. “Ankara’nın Mirası” oturumunda ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Mutlu’nun başkanlığında, Ankara Üniversitesi’nden emekli akademisyenler Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Berna Alpagut ve Kadim Koç konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, Ankara’nın tarihi, doğal ve kültürel mirası hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.
Kapsamlı Sunumlar ve Etkinlikler
Sempozyumda 22 farklı ilden gelen 67 araştırmacı, 14 oturumda bildirilerini sundu. Ayrıca, Doç. Dr. Kibele Kıvılcım Çiftçi’nin “20. Yüzyıl Bestekarlarından Saz Eserleri” başlıklı kanun resitali, etkinliğe sanatsal bir renk kattı.
Sosyal Program ile Final
Sempozyumun kapanışında, Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Kaan Akman, etkinliğin her yıl farklı temalarla düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal Program kapsamında katılımcılar, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Ankara Kalesi, Roma Tiyatrosu, Hacı Bayram Camii ve Ulus kent merkezini ziyaret etti.
2018 yılında Samsun’da kurulan Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği’nin düzenlediği bu sempozyum, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını derinlemesine inceleyen bilimsel çalışmaların paylaşımı açısından önemli bir platform oluşturdu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.