GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
39,6761
EURO
45,7875
ALTIN
4.298,29
BIST
9.203,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
26°C
Samsun
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

SAMSUN’DA YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

SAMSUN’DA YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR
REKLAM ALANI
15.05.2025 22:45
A+
A-

Atakum ilçesinde Çobanlı İskelesi’ndeki alanda 29 Mayıs- 1 Haziran tarihlerinde yapılacak ve 4 gün sürecek festival için başvurular devam ediyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, şehirde gastronomi turizmine damga vuracak bir festivale ev sahipliği yapıyor. Doğada bulunan bin 800’ün üzerinde yenilebilir otun ve lezzetin görücüye çıkacağı 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, 29 Mayıs tarihinde başlıyor. 
29 Mayıs – 1 Haziran tarihlerinde düzenlenecek festivalde 4 gün boyunca katılımcılar keyif ve lezzet dolu anlar yaşayacak. Festival için başvurular ise devam ediyor. Başvurular Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin “otyemeklerifestivali.samsun.bel.tr” internet sayfası üzerinden alınıyor. Ot Yemekleri Festivali için son başvuru tarihi ise 25 Mayıs Pazar. Yarışmaya katılmak isteyenler, yarışmanın kuralları ve başvuru koşullarına dair bilgilere de internet sitesi üzerinden ulaşabiliyorlar.
Dopdolu bir festival
Büyükşehir Belediyesi bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Anadoludakiler ve Samsun Turizmciler Derneği iş birliği ile gastronomi turizmi meraklıları için dopdolu içeriğe sahip bir festival hazırladı. Yabani Otların Keşfi ve Toplanması etkinliği ile başlayacak festivalde En Lezzetli Ot Yemeği Yarışmasından En Lezzetli Otlu Tatlı Yarışmasına, Bitki Çayı Demleme Yarışmasından Canlı Mutfak Atölyeleri ve söyleşilere kadar birçok etkinlik düzenlenecek. 
“Herkesi bu gastronomi şölenine davet ediyorum”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Her alanda yüksek potansiyeli olan Samsun’umuz gastronomi turizmi ile de öne çıksın istiyor; bu hedefle atılan her adımı önemsiyoruz. Samsun’un ot yemeklerini tanıtmak, var olan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak adına da Ot Yemekleri Festivali’nin rolünün büyük olduğunu düşünüyorum. Bu yıl yeniden bu festivalin öncülüğünü ve yürütücülüğünü yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyor emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Samsun tarih, kültür, sanat da olduğu gibi gastronomi de de çok zengin bir şehir. Bu tür festivaller bu zenginliklerin tanıtılması açısından çok değerli. Biz de bu anlamda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.