GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
39,1009
EURO
44,5295
ALTIN
4.169,33
BIST
9.181,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
21°C
Samsun
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
20°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Süper bakteriye karşı geliştirilen antibiyotik, testlerin son aşamasına girdi

Süper bakteriye karşı geliştirilen antibiyotik, testlerin son aşamasına girdi
REKLAM ALANI
28.05.2025 07:46
A+
A-

İsviçre merkezli ilaç üreticisi Roche, zatürre ve sepsis gibi ciddi klinik enfeksiyonlara yol açan yaygın bir bakteriye karşı geliştirdiği antibiyotiğin testlerini üçüncü ve son aşamaya taşıdığını duyurdu.

Harvard Üniversitesi’yle ortaklaşa geliştirilen zosurabalpin adlı antibiyotik, ilaca dirençli acinetobacter baumannii bakterisine karşı test edilecek.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) acinetobacter baumannii’yi “acil bir tehdit” diye tanımlasa da 50 yılı aşkın süredir bu bakteriye etki edebilen bir antibiyotik geliştirilemedi.

Roche faz 3 çalışmasının, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 400 hastanın rasgele bir şekilde zosuarbalpin veya standart tedavi aldığı, tek bir pivot çalışma olacağını duyurdu.

Roche’un bulaşıcı hastalıklar küresel başkanı Michael Lobritz şöyle diyor:

Amacımız, halk sağlığı açısından en büyük bulaşıcı hastalık sorunlarından biri olan antimikrobiyal direncin üstesinden gelmek için yeni inovasyonlara katkıda bulunmak.

Roche’un birimi Genentech’in kıdemli başkan yardımcısı ve immünoloji ve ürün geliştirme küresel başkanı Larry Tsai, ilaca dirençli bakterilerin “dünyanın her ülkesinde olduğunu” söylüyor.

Tsai “bu araştırmada yer alan yenilikçi biyolojinin, bakteri zarlarının yapısına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkarma potansiyeli taşıdığını ve muhtemelen gelecekte yeni antibiyotiklerin keşfine yol açabileceğini” de sözlerine ekledi.

Deneme aşamasındaki ilacın 2030’a kadar onaylanması umuluyor.

Sepsis yüzünden dünya genelinde her yıl yaklaşık 11 milyon kişinin hayatını kaybettiği düşünülüyor. Bu, her 2,8 saniyede bir kişinin öldüğü anlamına geliyor.

Dünya çapında yılda 3 ila 4 milyon kişinin ölümüne neden olan toplum kökenli zatürre (CAP), özellikle yaşlı hastalar arasında yüksek morbidite ve mortalite oranlarına sahip.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.