enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7922
EURO
43,1209
ALTIN
4.040,61
BIST
9.747,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
14°C
Samsun
14°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Çok Bulutlu
22°C

TKİ, kazaları önlemek için tüm maden işçilerinin psikososyal eğitimlerini tamamladı

TKİ, kazaları önlemek için tüm maden işçilerinin psikososyal eğitimlerini tamamladı
REKLAM ALANI
10.05.2025 11:43
3
A+
A-

TKİ Genel Müdürü Çiftçi, 4-10 Mayıs tarihlerindeki İSG Haftası’nda TKİ’nin etkinliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalışanlarının iş sağlığını ve güvenliğini güçlendirmek amacıyla kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Çiftçi, “2018’den beri yürüttüğümüz Psikososyal Risk Değerlendirme Çalışmaları Projesi kapsamında, kurum bünyesindeki tüm maden işçilerinin stres yönetimi, motivasyon artırımı ve psikososyal risklerle başa çıkma eğitimlerinden geçirdik.” dedi.

Genel Müdür Çiftçi, madenciliğin fiziksel risklerinin yanında stres, yoğun iş yükü, vardiyalı çalışma düzeni ve iş kazası riski gibi psikososyal faktörlerin de işçilerin sağlığını ve güvenliğini etkilediğini ifade ederek “Madencilik, zorlu çalışma koşulları gerektiren bir sektör. İşçilerimizin yalnızca fiziksel değil, ruhsal ve psikolojik sağlıklarını da korumak zorundayız çünkü psikososyal risklerin iyi yönetilmesi hem çalışanların iş güvenliğini artırır hem de iş kazalarını önlemeye yardımcı olur.” diye konuştu.

Psikososyal risk yönetimi çalışmalarının sektörde yaygınlaştırılmasının hayati önem taşıdığının altını çizen Çiftçi, “Çalışanlarımızın stres düzeylerini, iş motivasyonlarını ve çalışma ortamlarıyla ilgili algılarını ölçerek, onların iş güvenliği ve refahını artırmaya yönelik adımlar atıyoruz. Bu kapsamda stres yönetimi eğitimleri, motivasyon çalıştayları ve anket uygulamaları gibi çeşitli yöntemlerle çalışanlarımızı destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İş kazası sayısı azaldı

Abdullah Çiftçi, yürüttükleri çalışmalarla iş kazalarının önlenmesi ve maden işçilerinin daha güvenli ve motive şekilde çalışabilmesi için önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, söz konusu çalışmaları artıracaklarını söyledi.

Madencilerin sağlığı ve güvenliğinin en büyük öncelik olduğuna işaret eden Çiftçi, şunları kaydetti:

“Elimizdeki verilere göre son 20 yılda iş kazası sayısında yüzde 84,77’lik bir azalma olduğunu görüyoruz. Yıllara göre kaza ağırlık oranında ise yine son 20 yılda yüzde 86,60’lık bir azalma mevcut. Elbette bu rakamların düşmesi oldukça olumlu bir gösterge. Fakat gitmemiz gereken daha çok yolumuz olduğunun da bilincindeyiz. Çalışanlarımızın güvenliği bizim her zaman önceliğimiz oldu ve olmaya da devam edecek. Hedefimiz sıfır iş kazası. Hedefimiz bir çalışanımızın bile burnu kanamadan evine huzurla dönmesi.”

Çiftçi, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ödüllü dijital İSG Bilgi Yarışması ile sektöre farkındalık kattıklarını vurgulayarak “Madencilik sektörü gibi yüksek riskli alanlarda bilgi, en büyük koruyucudur. Yarışmamız artık her yıl düzenlenecek ve İSG kültürünü daha da derinleştirmek için önemli bir araç olacak.” değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu yarışmaların temelinde insan hayatını önceleyen bir anlayış olduğunu belirten TKİ Genel Müdürü Abdullah Çiftçi, İSG kültürüne verilen önemin sadece fiziksel koşulları iyileştirmek ile sınırlı olmadığını, bilgi, eğitim ve farkındalık boyutuyla da desteklendiğini söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.