enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
ALTIN
4.017,28
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
14°C
Samsun
14°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Trumpın vergi savaşının son kurbanı Boeing uçağı ABDye geri döndü

Trumpın vergi savaşının son kurbanı Boeing uçağı ABDye geri döndü
REKLAM ALANI
21.04.2025
0
A+
A-

Boeing 737 MAX tipi uçak, Çin’deki son hazırlık işlemlerinin ardından Seattle’daki Boeing tesisine iniş yaptı. Reuters muhabirinin aktardığına göre, Xiamen Havayolları logosu taşıyan uçak, yaklaşık 8 bin kilometrelik dönüş yolculuğunda Guam ve Hawaii’de yakıt ikmali yaptı.

Tarifeler nedeniyle teslimatlar askıya alındı

Trump yönetimi bu ay Çin’den ithal edilen ürünlere uygulanan temel gümrük vergilerini %145’e yükseltti. Çin ise buna karşılık olarak ABD ürünlerine %125 oranında ek vergi getirdi. Havacılık danışmanlığı şirketi IBA’ya göre, yaklaşık 55 milyon dolar piyasa değerine sahip bir Boeing 737 MAX uçağı bu vergilerle birlikte teslim alınamaz hâle geliyor.

Uçağın geri dönüş kararının hangi taraf tarafından alındığı netlik kazanmazken, Boeing ve Xiamen Havayolları’ndan konuya ilişkin açıklama gelmedi.

Gümrüksüz havacılık dönemi sona mı eriyor?

Boeing’in en çok satan modeli olan 737 MAX’in iadesi, havacılık endüstrisinin uzun süredir faydalandığı gümrüksüz teslimat sisteminin zayıfladığını gösteriyor.

Şirket, 737 MAX teslimatlarının daha önce de beş yıl süreyle dondurulması ve yaşanan ticaret gerginlikleri nedeniyle büyük zarar görmüştü.

Analistler, sık değişen vergi politikalarının uçak teslimatlarını belirsizliğe sürüklediğine dikkat çekiyor. Bazı havayolu yöneticileri, yüksek vergiler nedeniyle teslim alacakları uçakları ertelemeyi tercih edebileceklerini ifade ediyor.

Bu gelişme, küresel havacılık sektöründe tedarik zincirlerinin ve teslimat süreçlerinin siyasi gelişmelere ne denli duyarlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.