enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
ALTIN
4.017,28
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C

Bangladeş’te geçici hükümet, pasaportlara İsrail hariç ibaresini yeniden getirdi

Bangladeş’te geçici hükümet, pasaportlara İsrail hariç ibaresini yeniden getirdi
REKLAM ALANI
14.04.2025
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığınca hafta içi yayımlanan yeni yönerge doğrultusunda “bu pasaport İsrail hariç tüm dünya ülkeleri için geçerli” ibaresi yeniden uygulamaya alındı.

Ulusal basında kararın, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki katliamını kınamak amacıyla başkent Dakka’da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen “Özgür Filistin” mitinginden sonra alındığı aktarıldı.

“İsrail hariç” ibaresi, 2009-2024 dönemi başbakanı Şeyh Hasina Vecid döneminde, “uluslararası standartlara” uyum sağlama çerçevesinde Mayıs 2021’de kaldırılmıştı.

Bangladeş'te geçici hükümet, pasaportlara "İsrail hariç" ibaresini yeniden getirdi

Ne olmuştu?

Bangladeş’te 1971’deki Bağımsızlık Savaşı’nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından Temmuz 2024’te öğrencilerin başını çektiği protestolar başlamıştı. Yüksek Mahkemenin kontenjan kotası oranlarını düşürmesiyle protestolara son verildiği duyurulmuştu.

Gösteriler sırasında meydana gelen şiddet olaylarında yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de gözaltına alınmıştı.

Şiddet olayları artarak devam ederken dönemin Başbakanı Hasina, resmi konutundan ayrılarak askeri helikopterle Hindistan’a gitmiş, bu sırada göstericiler Başbakan’ın resmi konutunu basmıştı.

Nobel ödüllü Muhammed Yunus, 8 Ağustos 2024’te geçici hükümet başkanı olarak yemin edip göreve başlamıştı.

Eski başbakan Hasina hakkında Ekim 2024’te de kitlesel öğrenci protestolarında işlendiği iddia edilen insanlığa karşı suçlar nedeniyle tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, 6 Ocak’ta Hasina hakkında ülke genelindeki “zorla kaybetme” vakalarında rolü olduğu suçlamasıyla ikinci kez tutuklama kararı çıkarmıştı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.