Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, işgalcilerin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde Tel er-Rabi İlkokulu yakınında Reyyan ailesine ait bir eve düzenlediği saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.
Arama kurtarma ekipleri, evin enkazı altında hayatta olduğu düşünülen bir kadını kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nde bir eve düzenlenen saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi.
Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında, yerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara düzenlenen topçu saldırısında bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
Aynı bölgede, es-Sumud Kampı çevresinde bir çocuk işgalcilerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandı.
Yerel kaynaklar da Han Yunus açıklarında işgalcilerin deniz güçlerinin saldırısında iki balıkçının yaralandığını, ayrıca kentin “Batn es-Semin” bölgesinin topçu atışlarıyla hedef alındığını bildirdi.
Birkaç gün önce de el-Bureyc Kampı’nda yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bir okulun bombalanması sonucu kaybolan bir çocuğun cesedine bu sabah ulaşıldı.
Yerel kaynaklar, işgalcilerin Gazze’de pazar yerini vurduğunu 100’den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Hayatını kaybedenler arasında çocukların da olduğu aktarıldı.
Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Araçlarımızın yüzde 75’i yakıt olmadığı için çalışmıyor.” denildi.
Açıklamada, ayrıca elektrik jeneratörü ve oksijen cihazı konusunda da büyük bir sıkıntı yaşandığı vurgulandı.
Gazze Şeridi, işgalcilerin 2 Mart’ta sınır kapılarını kapatarak gıda, ilaç ve insani yardımların girişini durdurmasından bu yana derin bir insani krizle karşı karşıya.
Gazze’deki Filistin Hükümeti kaynaklarına göre, bölgede yaygın bir kıtlık yaşanıyor ve açlık nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 57’ye yükseldi. Açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin büyük bölümünü çocuklar oluşturuyor.
Dünya Bankasının verilerine göre, son 20 aydır süren işgalcilerin saldırıları sonucu yoksulluğun ciddi biçimde derinleştiği Gazze’de yaşayan 2,4 milyon Filistinli, neredeyse tamamen dış yardımlara bağımlı hale geldi.