enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7900
EURO
43,5010
ALTIN
4.022,88
BIST
9.700,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Çok Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C

İslam’da Aile Kurmanın Önemi

İslam’da Aile Kurmanın Önemi
REKLAM ALANI
A+
A-

İslam’da Aile Kurmanın Önemi

Kadın ve erkeğin farklı özelliklerde yaratılması birbirlerini tamamlayabilmeleri içindir. Kendileri ile huzur bulsunlar diye eşleri yaratan ve aralarında sevgi, merhamet var eden Yüce Allah (Rûm, 30/21) insanın yalnız başına değil toplum hâlinde yaşama özelliğine dikkat çeker. İnsanın bu dünyadaki yalnızlığını giderebilmesi, fiziki ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilmesi aile kurması ile mümkündür. Doğduğu andan itibaren aile ortamında bulunan insan, belli olgunluğa eriştikten sonra yeni bir aile kurma ihtiyacı hisseder. Bu, onun yaratılıştan getirdiği bir özelliği olduğu gibi toplumun da kendisinden beklentisidir. Kurulacak bu yeni aile, neslin ve toplumun da devamlılığını sağlayacaktır. Fertler için olduğu kadar toplumlar için de aile kurmak önemlidir. Allah Resûlü, “Ey gençler topluluğu! Evlenme imkânı bulanınız evlensin. Çünkü evlenmek, gözü haramdan çevirmek ve iffeti korumak için en iyi yoldur…” (Buhârî, Nikâh, 3) sözleriyle evlenmenin önemine işaret etmiştir.


Bir Ayet: Bilin ki Allah kendi yolunda sağlam örülmüş bir duvar gibi kenetlenmiş saflar hâlinde çarpışanları sever. (Saff, 61/4)


REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.