GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
$39,862
EURO
46,9765
ALTIN
4.274,95
BIST
10.275,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
24°C
Samsun
24°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
28°C

OMÜ ve ANAS Ortaklığında Kültürel Miras Projesi

OMÜ ve ANAS Ortaklığında Kültürel Miras Projesi
REKLAM ALANI
04.07.2025 11:34
A+
A-

‘Türkiye ve Azerbaycan’da Türk Kültürünün En Eski İzlerinin Tespiti’ adlı proje ile Türkiye ve Azerbaycan topraklarında Türk kültürünün en eski izlerini gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.
Somut ve soyut kültürel miras karşılaştırmalı incelenecek
İki yıl sürecek proje kapsamında kaya resimleri, balballar, koçbaşlı mezar taşları gibi somut miras örneklerinin yanı sıra sözlü gelenekler gibi soyut kültürel unsurlar da kapsamlı biçimde ele alınacak. Bu unsurlar, her iki coğrafyada karşılaştırmalı olarak değerlendirilecek.
Proje ekibi her iki ülkeden alanında uzman akademisyenlerden oluşuyor
Projenin Türkiye yürütücülüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu üstleniyor. Proje ekibinde Tarih Bölümü’nden Doç. Dr. Okay Pekşen ve Coğrafya Bölümü’nden Doç. Dr. Muhammet Bahadır yer alıyor. Azerbaycan tarafında ise Doç. Dr. İrada Mammadova ve Doç. Dr. Aynur İbrahimova bilimsel katkı sağlıyor.
Geniş bir coğrafyada saha çalışmaları yapılacak
Araştırmalar Türkiye’de Rize, Kars, Erzurum, Ankara, İzmir, Ordu, Hakkâri ve Artvin gibi illeri kapsarken; Azerbaycan’da ise özellikle Gobustan gibi tarihi öneme sahip bölgelerde saha çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca Samsun ve Bakü’de iki ayrı bilimsel çalıştay düzenlenecek.
Tarihi ve kültürel bağlar bilimsel verilerle güçlendirilecek
Projenin amacı sadece tarihi izleri ortaya koymakla sınırlı değil. Aynı zamanda iki kardeş ülke halkları arasındaki kültürel birliğin kökenleri de bilimsel yöntemlerle belgelenmiş olacak. “İki devlet, tek millet” anlayışının kültürel temelleri bu projeyle daha da sağlamlaştırılacak.
Bilimsel yayınlarla akademiye ve kamuoyuna katkı sağlanacak
Proje sonunda elde edilecek veriler, ulusal ve uluslararası bilimsel yayınlara dönüştürülerek hem akademik dünyaya hem de kamuoyuna sunulacak. Böylece tarihsel, kültürel ve sosyolojik açıdan önemli bir boşluk da doldurulmuş olacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.