enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
ALTIN
4.017,28
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C

Teğmen Eroğlu’ndan itiraz dilekçesi

Teğmen Eroğlu’ndan itiraz dilekçesi
REKLAM ALANI
03.04.2025
0
A+
A-

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çatarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen 5 teğmenden biri olan Ebru Eroğlu, ordudan ihraç edilmesinin ardından orduya geri dönmek için dava açtı. Sözcü gazetesinin ulaştığı dava dilekçesinde Eroğlu, savunmasında şunları belirtti: “Harbiye’ye birinci girdim, birinci bitirdim. Kayakta, koşuda, atışta birinci oldum, dalgıç sertifikası aldım. Erkeklerin katıldığı komando kursunu 58. bitirdim. Bakanlık, başarılarım nedeniyle beni İtalya’daki silahlı çatışma yarışmasına gönderdi. Devletime yakışır bir Harbiyeli olmaya çalıştım. TSK’ya derinden bağlıyım, disiplinsizlik kastım olamaz.”

Dava Dilekçesinde Dikkat Çeken İfadeler

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve 11 avukat tarafından hazırlanan dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Disiplin soruşturmasına konu eylem, tören bitimi sonrası yaşanmıştır. Tören sonrası teğmenler, Kara Harp Okulu’nun emir ve komutasından çıkıp, mehil müddet iznindedir. Subay andının içeriğiyle ilgili bir sorun bulunmamaktadır ve idare tarafından da vurgulanmıştır. 2022’ye kadar törenlerde okunan subay andının, resmi törenlerde okunmaya devam eden metnin, törenden sonra okunmasının devletin veya TSK’nın itibarına zarar vermesi mümkün değildir. YDK kararının çoğunluk oyu gerekçesinde, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sözünün bir disiplinsizlik olmadığı, ‘Büyük önder Atatürk milletimiz ve devletimizin ortak değeridir, tartışılamaz’ ifadesinin yer aldığı vurgulanmıştır. 1995’ten 2023’e kadar resmi törende okunan subaylık andı toplumda karşıtlık yaratmamışken, tören sonrası okunmasının neden karşıtlık yaratması gerektiği sorgulanmaktadır.”

Kamuoyu Tepkisi: “Devletin ve TSK’nın İtibarı Zedelenmedi”

Dava dilekçesinde ayrıca, toplumun büyük çoğunluğunun (yüzde 90 civarında) teğmenlerin eylemi nedeniyle devletin ve TSK’nın itibarının zedelenmediği vurgulandı. “Bu yemin metni törende okunmuş olsa, bir karşıtlık tartışması olacak mıydı?” sorusu dile getirilerek, teğmenlerin eyleminin kamuoyu tarafından olumsuz bir şekilde değerlendirilmediği ifade edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.