enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
ALTIN
4.017,28
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C

TÜBİTAK, KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik araştırma projelerini destekleyecek

TÜBİTAK, KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik araştırma projelerini destekleyecek
REKLAM ALANI
27.02.2025
0
A+
A-

TÜBİTAK’ın konuya ilişkin “Cornet (Collective Research Networking) 39.” çağrısı açıldı.

Çağrıyla desteklenecek projelerin akademi ortağınca KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilmesi, çıktıların ise birden fazla KOBİ’nin faydasına olması ve bunların yaygınlaştırılması bekleniyor.

En az iki üye ülkenin yer aldığı işbirliği projelerinin desteklenebileceği ve uluslararası başvuruda her ülkeden üçer paydaşın yer alması gereken çağrı, 26 Mart’a kadar açık kalacak.

Uluslararası başvurunun yanı sıra ulusal başvuru da yapılması gereken çağrı kapsamında, Türkiye’de yerleşik yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları “http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/” adresinden başvurularını yapabilecek.

Başvuru detayları

AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları gibi araştırma kuruluşu ortağınca gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Proje konularının, bir KOBİ şemsiye kuruluşu tarafından, ihtiyaca göre belirlenmesi ve bunun üyelerin ihtiyaçlarını belirlemesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak gibi görevleri üstlenmesi bekleniyor.

Başvurularda en az üç KOBİ’den oluşan bir “kullanıcı grubu” tanımlanması ve grubun, proje ekibinin çalışmalarını yönlendirmesi ve projenin verimliliğinin artırılmasına yönelik katkı sağlaması gereklilikler arasında yer alıyor.

Aynı uluslararası projede Türkiye’den birden fazla ortak bulunması durumunda, TÜBİTAK 1071 Programı’na ortak olarak tek bir başvuruda bulunulacak. Bu kapsamda, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi üzerinden yapılacak ulusal proje başvurusunda her bir ortağın “Yürütücü Kuruluşlar” sekmesi altında ayrı ayrı yürütücü kuruluş olarak tanımlanması gerekecek.

Projenin süresi ve bütçesi

Projenin süresi en fazla 24 ay olacak. Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç proje başına 180 bin euroyu, yürütücü kuruluş başına yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 125 bin euroyu aşamayacak.

Çağrı kapsamında yurt içi ve dışı bilimsel toplantılara katılım için yapılacak seyahatlere en fazla 116 bin lira ve proje ortakları arasında çalışma ziyareti, network gibi faaliyetlere ilişkin yapılacak seyahatlere de en fazla 195 bin lira olmak üzere yürütücü kuruluş başına toplamda en fazla 311 bin liraya kadar ödenek istenebilecek.

Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden yüzde 100 destek oranı ile desteklenecek.

Proje yürütücülerinin üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekecek.

Kamu kuruluşlarında çalışmaları durumunda en az 4 yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterli olacak. Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekecek.

Burs miktarının üst sınırı ise, ücret karşılığı çalışmalarına ve sigorta durumlarına bağlı olarak, lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası olmak üzere aylık 5 bin 250-40 bin 660 lira arasında değişecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.