GazzeHamasDoğu TürkistanSon dakikaZulümTerme HaberTerme AjansenflasyonemeklilikTerörötvdövizakpchpmhp
DOLAR
39,2289
EURO
44,7145
ALTIN
4.153,30
BIST
9.019,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Uzmanından Kurban Bayramı öncesi uyarılar

Uzmanından Kurban Bayramı öncesi uyarılar
REKLAM ALANI
28.05.2025 11:17
A+
A-

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarlarda da hareketlilik başladı.

Kurbanlık hayvan kesiminde kullanılan bıçak, satır ve masat gibi aletler yanında, kesim sırasında hijyenin sağlanması ve etlerin taşınabilmesi için kullanılan muşamba, kesme tahtası, büyük boy et taşıma ve buzdolabı poşetleri de ilgi gören ürünler arasında yer alıyor.

Kurban etlerinin bir kısmını kıyma olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, bu amaçla kullanılan makinelere de ilgi gösteriyor. Züccaciye ve beyaz eşya mağazalarında farklı model ve fiyat aralıklarında kıyma makineleri alıcı buluyor.

Uzmanından Kurban Bayramı öncesi uyarılar

“Paslı bıçak kullanmayın”

Öte yandan uzmanlar, özellikle bıçak seçiminde ve kullanımında dikkatli olunması, kesim işleminde kullanılacak bıçakların keskin olması konusunda vatandaşları uyardı.

Bıçak ustası Sinan Demirdöven, yeni bıçaklara yönelik talebin geçmiş yıllara göre düştüğünü belirterek, bu durumun temel sebebinin fiyatlarda yaşanan dalgalanma olduğunu söyledi.

Vatandaşların daha çok mevcut bıçaklarını bileyletmek için kendilerini tercih ettiğini aktaran Demirdöven, “Bıçakların iyi ustaların elinde bileyletilmesini öneriyoruz. ‘Ekmeği ekmekçiden alın’ denir ya. Gerçekten işini bilen, düzgün ustalara gitsinler istiyoruz.” diye konuştu.

Uzmanından Kurban Bayramı öncesi uyarılar

Demirdöven, kurban kesim ve et doğrama işlemi sırasında tüketicilerin paslı bıçakları kesinlikle kullanmaması gerektiğinin altını çizerek, bu bıçakların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Her Kurban Bayramı döneminde mahalle aralarında bıçak bileyleyen kişilerin ortaya çıktığına işaret eden Demirdöven, “Bu kişiler bıçak konusunda usta değiller. Kurbanlıklara eziyet etmemek için bıçakların kaliteli ve keskin olması gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlar, bıçaklarını işin ehli ustalara emanet edip bileyletsin, hem kendilerine hem de kesim sırasında hayvana eziyet etmesinler.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap Yazın. Yorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.