enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7498
EURO
43,6480
ALTIN
4.145,45
BIST
9.266,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
27°C
Samsun
27°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C

Vakıflar: İnsanı İhya, Toplumu İnşa

Vakıflar: İnsanı İhya, Toplumu İnşa
REKLAM ALANI
A+
A-

Vakıflar İslam toplumunun dinî mabetleri, kültür mahfilleri, sosyal alanları, sivil toplum kuruluşlarıdır. Gerek siyasal ve sosyal, gerek dinî ve kültürel alandaki varlığıyla geniş bir yelpazeye sahiptir. Sosyal hayatın en önemli sacayaklarından olan sivil toplum örgütlerinin yerini İslam toplumunda vakıflar almıştır. Özellikle sosyal ve kültürel anlamda büyük bir boşluğu dolduran vakıflar yalnızca Allah rızasına dayalı hayır işleriyle yetinmemiş; şehirlerin kurucu ruhu, ekonominin lokomotifi, sosyal hayatın dinamik gücü olmuştur. Osmanlı Dönemi’nde imparatorluğun ekonomisinin %25’ini vakıflar karşılamış; eğitim, kültür, sağlık gibi alanlarda da büyük hizmetler yapmıştır. Vakıflar kuruldukları yerlerin şartlarına göre, orada yaşayanların gelenek, görenek, zevk ve meşreplerine uygun olarak kurulmuştur. Özellikle İslam’ın hayır-hasenat anlayışı çerçevesinde; bireyin ve toplumun sorunlarını çözmek, bir ihtiyacını gidermek üzerine kurulmuş, binlerce yıldır varlığını devam ettirmiştir.


II. Dünya Savaşı sona erdi. (1945)
Vakıflar Haftası (8-14 Mayıs)


REKLAM ALANI
Yorumlar

Bir Cevap YazınYorumlarınızı Önemsiyoruz! Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yazılarımız hakkında düşünceleriniz, katkılarınız ve sorularınız bizim için değerli. Yorum yaparken lütfen saygılı ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. şiddet ve Argo, hakaret, ırkçı ifadeler ve ayrımcılık içeren yorumlara izin verilmez. Yorum yapmak için Web Sitemizde ya da Facebook hesabınızla kolayca giriş yapabilirsiniz. Unutmayın, burası birlikte konuşabileceğimiz temiz ve güvenli bir alan!

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.